• Βιβλίο: Απο τη γη μέχρι τ’ αστέρια/ Dünyalar Kadar

  ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ. ΕΝΑ
  ΓΡΑΜΜΑ. ΜΙΑ ΕΥΧΗ.
  ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΟΤΙ ΤΟ
  ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΘΑ
  ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΓΙΑ
  ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ
  ΚΑΛΥΤΕΡΟ…

  Βιβλίο: Απο τη γη μέχρι τ’ αστέρια/ Dünyalar KadarΜια μητέρα. Ένα γράμμα. Μια ευχή. Μια ευχή ότι το παιδί της θα προσπαθήσει για έναν κόσμο καλύτερο… 

Αυτό το πρώτο δίγλωσσο παιδικό βιβλίο στην Κύπρο (Ελληνικά / Τουρκικά) αποτελεί ουσιαστικά έναν ύμνο αγάπης μιας μητέρας προς το παιδί της.  Το κείμενο, γραμμένο σε μορφή ενός γράμματος, περιγράφει όλες τις χαρές, τους φόβους και τις ελπίδες που έχει μια μητέρα για το παιδί της, σε σχέση πάντα με την Κύπρο και το μέλλον της χώρας.

 

Bir anne. Bir mektup. Bir dilek. Çocuğunun ardında daha güzel bir dünya bırakması için bir dilek...

Bu kitap, bir annenin çocuğuna olan ilahi aşkını anlatan ilk iki dilli (Türkçe ve Yunanca) eserdir. Metin, mektup niteliğinde olup annenin çocuğu ile ilgili tüm sevincini, korkularını ve umutlarını  anlatmakta ve bunu Kıbrısla ve ülkesinin geleceği ile bağlantılandırmaktadır.  

 

 


Συγγραφείς: Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή/ Μεχβές Μπεΐτογλου

Εικονογράφηση: Αγγελική Πιλάτη

Έτος Έκδοσης: 2015

Γλώσσα: Ελληνικά/Τουρκικά

ISBN: 9789963205585

Βάρος: 350g

Α Bookworm Publication

 

Κριτικές / παρουσιάσεις βιβλίου:


City Free Press-Ιούνιος, 2015

Φιλελεύθερος-Ιούνιος, 2015

BOOK PRESS-Ιανουάριος, 2016

 

Απόσπασμα από το βιβλίο

«Η γραμμή που χωρίζει τη χώρα μας στα δύο δεν ήταν πάντα εκεί.

Πολλά χρόνια πριν γεννηθείς, οι άνθρωποι μπορούσαν να ταξιδέψουν ελεύθεροι σε κάθε γωνιά του νησιού μας, χωρίς να συναντούν φραγμούς και συρματοπλέγματα.

Τότε υπήρχαν πιο λίγα σπίτια.  Οι μεγαλύτεροι μιλούν για μια εποχή που οι κάμποι γίνονταν κόκκινοι και κίτρινοι την άνοιξη.

Μετά όμως ήρθε ο πόλεμος.

Κάποιοι άνθρωποι είδαν και έζησαν πολλά. Έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, τα σπίτια τους και ό,τι αγαπούσαν.

Οι ιστορίες τους ταξίδεψαν από στόμα σε στόμα και ο φόβος έμεινε βαθιά ριζωμένος στις καρδιές των ανθρώπων.

Εύχομαι…

Να έχεις πάντα μέσα σου γαλήνη και να μην αφήσεις τον φόβο να μπει στη δική σου καρδιά.

Να αγαπάς τους ανθρώπους γι' αυτό που είναι, ανεξάρτητα από πού έρχονται ή τι πιστεύουν…».

 

Η Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Cornell, όπου απέκτησε διδακτορικό στη διαχείριση φυσικών πόρων, με έμφαση στην κοινωνική διάσταση της προστασίας του περιβάλλοντος. Σήμερα γράφει ιστορίες για παιδιά, που αγγίζουν διάφορα κοινωνικά και περιβαλλοντικά και θέματα. Tο βιβλίο της "Ο Νικόλας και η Έλλη" (2012) απέσπασε το Κυπριακό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας για Μικρά Παιδιά, ενώ επιλέγηκε για τη βραχεία λίστα (επικρατέστερα έργα) του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, για το κείμενο και την εικονογράφηση. Το βιβλίο της "Το χαμόγελο της Σεμέλης" (2011) τιμήθηκε με το Βραβείο Παιδικού Βιβλίου από τη Βιβλιογραφική Εταιρεία Κύπρου και το περιοδικό Κυπριακή Βιβλιοφιλία. Η ιστορία "Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ" διακρίθηκε στον 1ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το Χαμόγελο του Παιδιού (2013). Μένει στη Λευκωσία με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. 

Η Μεχβές Μπεΐτογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Υποθέσεις στην Κύπρο και στην Ιταλία. Από το 2000 έχει ενεργή δράση σε διάφορα προγράμματα που προωθούν την οικοδόμηση της ειρήνης και τη συμφιλίωση. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο. 

Η Αγγελική Πιλάτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Εύβοια και σπούδασε Αρχιτεκτονική και παράλληλα ασχολείται με τη ζωγραφική, τη σκιτσογραφία, τη συγγραφή και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. 

 

 

Running Offers

  No results found.

Past Offers

  No results found.


Our Supporters


Useful Info